perjantai 30. tammikuuta 2009

Fufoilua ja pesuainetta


Vuosi on alkanut keskeneräisyyksien pois neulonnalla. Valmistuineisiin kuuluu mm. alla oleva Tomten, josta parempaa kuvamateriaalia myöhemmin. Samoin on valmistunut kaapelituubitoppi ja yksi tooodella vanha työ. Jälkimmäisistä myös kuvia joskus tulevaisuudessa.
Linkki

Sukkana! näyttelyyn menivät nämä Bombadil-sukat. Virheitä tuli ihan pirusti ja lanka narisi, johtuen tinapuretetusta langasta. Lopputulos kumminkin mielestäni ihan hyvä. Kokoa tuli vähän reilusti omaan jalkaa, joten nämä menevät lahjalaariin.


Malli: Bombadil -sukat Eeva Saviranta Ullaneule 3/07
Lanka: Novita Nalle kasvivärjätty Pietaryrtillä
Puikot: 3


Uutena työnä olen aloittanut säärystimet omasta päästä ja Ilun langasta. Lanka on aivan ihanaa 100% merinoa.


Ja lopuksi sitä pesuainetta. Jos joku a) osaa ranskaa tai b) tietää saako tätä suomesta, niin viestiä allekirjoittaneelle.

maanantai 19. tammikuuta 2009

Lankaa, lankaa ja lankaa


Tässä näitä nyt sitten on. Käytiin jäällä kuvailemassa ja ulkoilemassa. Ihana ilma, vaikka onkin pilvistä.
Nämä vihreät ovat isoveljeä ja tulevat Estest Vestiin ( IK Fall 2008 ).


Tämä lankanen on Novitan Butterflyta. Taannoin vaihdoimme lankoja Lappeenrannan neulojien kesken. Kiitos Villilanka.


Tästä tuli ihan suosikki. Sävyt onnistuivat todella hyvin vaikka värit iskin pataan ihan arviosta. Lankan luonnonvalkoinen Novitan Seiskaveikka.



Koolaideja tuli tilattua reilu pussillinen jo ennen joulua. Tässä pari pikkuista erää niillä värjättynä. Ylempi on Novitan Isoveljeä ja alempi Nallea. Alemmassa onnistui liukuvärjäys lähes täydellisesti.


Ja neuleisiin. Valmiita töitä ei vielä ole kun aika on mennyt keskeneräisyyksien parissa. Tämä veljeni Tomten alkaa olla jo loppusuoralla.
Osallistuin myös tänne Sukkana! näyttelyyn. Puikoilla on Bombadil -sukat Ullasta 3/07.

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Edit

Kiitos Tess huomiostasi. En ollut itse tuota huomannutkaan. Muutin asian, ja nyt KAIKKI voivat kommentoida.
Muutin vähän ( paljon ) ulkoasuakin kun alkoi se punaliila tökkästä. Tämä on muutenkin enemmän "miun näköne".

lauantai 17. tammikuuta 2009

Värjäilyjä


























Kun kerrankin järjestyi tilaisuus niin pitihän se käyttää hyväksi sen verran monta yötä olen jo tätä päässäni suunnitellut. Aamulla ( lue klo 12 jälkeen ) raivasin keittiöön tilaa ja laitoin kattilat tulille. Ja kirjaimellisesti tulille. Yöllä oli pelletti pois päältä ja lämpötila oli siinä 17 selssiusta.
Siis ryhdyin värjäilypuuhiin.



Langat pyörittelin vyyhdille tällaisella oivalla apuvälineellä. Puusta valmistettu ja Wanha. Saa kopioida.




Tässä koko komeus kuivumassa. Takana siintää koolaidilla väjättyjä. Tarkempia kuvia jahka tuosta kuivuvat.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun värjäsin lankaa reaktiiviväreillä. Tähän asti olen harrastellut vain tuota kasvivärjäys hommaa. Yllätyin suunnattomasti kun tämä värjäily kävikin huomattavan paljon nopeammin mitä kasvivärjäys. Siitä kaiketi tuo lähes kilo tulikin värjätyksi.

tiistai 6. tammikuuta 2009

Muikeaa vuodenalkua

Tässä neulojan reipas apulainen työssään!
Uusia lankoja laiteltiin kerille pojan kanssa yhdessä hän kun on varsin kiinnostunut äidin mielenkiintoisista "koneista".

Vuonna 2009 lupaan aloittaa paljon uusia töitä, ja saada ehkä muutamia valmiiksikin. Koko vuoden jokatapauksessa vietän kotiäitinä, joten ehkäpä jotain pientä tulee näperrellyksi.

Pientä katselmusta tein viimevuoteen ja täytyy todeta etten kauhean tuottelias kyllä ole, mutta sen sijaan innokas aloittaja :D
Valmiita neuleita ja virkkuita on parisenkymmentä, joissa yllättäen peräti 6 sukkaparia. Puikoilla on helunut näin vuodenalussa keskeneräisyyksiä, joita tuntuu moni muukin tehtailevan tällähetkellä.
Veljen Tomten on hihoja vaille valmis ja se pitäisikin saada pian valmiiksi, koska hän muuttaa pian ulkomaille joksikin aikaa.
Lankaakin on lisää tulossa. Getknittedistä tilailin vähän värjättävää, sekä muuta pientä. Puntahan on niiiin halpa nyt ;)